İzmir'de avukatlık yapan Funda Özer Baltalı babasının hayali olan çiftlik yatırımını gerçekleştirdi. Baltalı, günde 10 bin litre sütü işleyerek elde ettiği peynir, kefir ve yoğurdu dünya pazarında satışa sunuyor. Hukuk diplomasını bırakıp çiftçiliğe geçiş süreci başlatması çevresindekilerin delirdiğini düşünmesine yol açıyor.
Hukuk fakültesi bitirmesinin ardından avukat olan Funda Özer Baltalı mesleği yerine önce yurt dışındaki bazı markalara çanta ve cüzdan üretimi yaptı. Baltalı, hemen hemen 200 çalışanıyla iyi bir noktaya geldi. Daha sonra, emekli olur olmaz bir çiftlik kurmayı hayal eden babasının hedefini gerçekleştiren Baltalı, Seferihisar'da 2.5 milyon dolar civarı sermaye ile keçi çiftliği ve üretim tesisi kurdu.
133 dönüm olan arsanın 33 dönümlük alanında hayvancılık yapan Baltalı, hiç hakim olmadığı bir alanda günlük 250 litre süt üretimiyle başlayarak, şimdi süt üretim ve işleme kapasitesini günde 10 bin litreye taşıdı. Günlük keçi sütü, peynir, kefir ve yoğurt gibi keçi sütünden yapılan bir çok ürünü pazara sunan avukat Baltalı, yatırımını bu şekilde büyüttü.
Avukatlığı bırakıp süt ve süt ürünleri üretimi yapmaya başlayan bir çocuk annesi Funda Özer Baltalı, umduğundan çok daha iyi bir şey elde ettiğini düşünüyor. İşi bu kadar büyütebileceğini planlamadığını ama yaptığı işin ve ürünlerinin kabul gördüğünü belirtiyor. Ayrıca emeklerinin karşılığını almak isteyenlere bu işin uzun soluklu olduğu, sabır istediği, emek verilirse yatırımlarının geri geleceği tavsiyelerini veriyor.
Başlangıçta, çiftlikte elde edilen süt miktarı günde 250 litre civarıyken şimdi gün ortalamasına bakıldığında 10 ton süt işlenmektedir. 6 yılda, 250 litreden 10 bin litreye süt üretimine ulaşılmıştır.
Baltalı, ticaret hayatında Türk kadınlarının aslında erkeklerin gerisinde değil tam da iş hayatının merkezinde olması gerektiğini düşünmektedir. Ona göre kadınların çalışkan, özverili ve sabırlı olmaları nedeniyle rol model olmaları gerekmektedir.
Başlangıçta, dünyaya keçi sütünden elde edilen ürünleri satmak hayaliyle kolları sıvayan Baltalı, tesisini kurmadan önce tıp doktoru olan ablasına keçi çiftliği kurmak istediğini, elde edeceği sütlerle peynir yapıp tüm yurda daha sonra dünyaya satacağını söylemiştir. Ablası o dönem delireceğini düşünmüş fakat Baltalı ablasına da bir çiftlik kurdurmayı başarmıştır.
Tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye yurt dışına tarım ürünleri pazarlamayı sonuna kadar hak etmektedir. Türkiye’nin bu alanda çok büyük bir potansiyeli bulunmaktadır. Yakın zamanda bazı olumsuzlukların yaşandığı Rusya ile ticaretin kesintiye uğramasına karşılık kısa süre önce gelen bir telefon ili Rusya’da Türk peyniri üretme fikrini vermiştir. Bu durumda ticaretin önüne hiçbir şeyin geçemeyeceği de ispatlanmıştır. Bundan sonraki amaç ise daha çok çeşit üretmek ve daha fazla insana ulaşmaktır.